Hoop is waar het hart is en het begrip omarmd wordt


Begeleide dagbestedingen & tewerkstelling voor personen met een beperking of invaliditeit. 

Iedereen heeft recht op een plaats in de maatschappij!


Bij onze organisatie bieden we mensen met een beperking een plek waar ze actief deel kunnen uitmaken van onze dagelijkse activiteiten. We ontwikkelen op maat gemaakte dagbestedingen die variëren van scooter- en fietsreparaties tot werkzaamheden in onze Outlet, het Rap op Stap kantoor of bij het maken van radio-uitzendingen. Door nauwgezet in te spelen op individuele behoeften, streven we ernaar om niet alleen persoonlijke groei en stabiliteit te bevorderen maar ook een zoektocht naar zelfontdekking en het benutten van unieke mogelijkheden te ondersteunen. Dit proces wordt verrijkt door de uitdagingen en beperkingen waarmee ze worden geconfronteerd, waarbij we altijd streven naar een evenwichtige harmonie.

Onze benadering viert de innerlijke schoonheid en kracht van mensen met een beperking, gezien door de lens van doorzettingsvermogen en diversiteit. Elk individu brengt een uniek verhaal en een rijke tapestry van menselijkheid. We geloven sterk in het bouwen van bruggen van begrip en zorg, waarbij elke uitdaging wordt gezien als een kans voor groei en elke verschil als iets moois. Samen creëren we een omgeving waarin elke deelnemer de kans krijgt om te schitteren, hun pad te vinden en als helden van hun eigen verhalen naar voren te komen.  missie en visie

 

Onze missie bij Play it Loud VZW is gericht op het creëren van begeleide dagbestedingen en werkgelegenheden voor personen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. We bieden een verscheidenheid aan activiteiten en werkplekken, zoals scooter- en fietsreparaties, outlet werkzaamheden, klusdienst, tuinonderhoud, en media- en perswerk, om iedereen een kans te geven zich te ontwikkelen op een manier die bij hen past. We luisteren naar de behoeften van elke persoon en passen onze ondersteuning dienovereenkomstig aan, met het doel om groei en stabiliteit in hun levens te bevorderen.

Onze visie is om binnen de provincie Limburg een voortdurend groeiend aanbod van waardevolle werkgelegenheid te blijven bieden, specifiek voor mensen met een arbeidshandicap en bijzondere aandacht voor degenen met beperkte arbeidsmogelijkheden. Door te werken aan competentieontwikkeling en, waar mogelijk, doorstroming naar het reguliere economische arbeidscircuit te bevorderen, stemmen we onze diensten af op de huidige en toekomstige maatschappelijke ontwikkelingen. We zetten ons in voor de betrokkenheid en ontwikkeling van zowel ons personeel als de mensen die we ondersteunen, binnen een kader dat persoonlijke groei stimuleert.


Door middel van een gestructureerd begeleidingstraject, bestaande uit observatie, integratie, oriëntatie en stabilisatie, bieden we een pad naar verbetering en aanpassing op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Dit traject is gericht op het realiseren van een toekomstperspectief voor elke deelnemer, ongeacht hun leeftijd. Met ons ervaren team van maatschappelijk werkers en opvoeders in de gehandicaptenzorg, bieden we een ondersteunende omgeving waarin individuen kunnen groeien, hun plaats vinden en zich voorbereiden op de volgende stappen in hun leven.

WAT KAN JE BIJ ONS ALLEMAAL DOEN? ​

SCOOTERHERSTELLER 


Je help met het herstellen van de scooters en motorscooters. Van de kleine herstellingen tot de grote herstellingen.

Hiervoor heb je geen kennis nodig, we leren je alles op de werkvloer.

FIETS HERSTELLER 


Je helpt met het herstellen van de fietsen en elektrische fietsen.  Van de kleine tot de grote herstellingen.

Hiervoor heb je ook geen kennis nodig, we leren je alles op de werkvloer.

RAP OP STAP MEDEWERKER 


Je verzorgt de vragen van onze leden betreffend hun vakantie of daguitstap. Samen met de verantwoordelijke bezorg je de leden een droomvakantie. Je luistert naar hun verhaal en zoekt samen met hen een matchent verblijf of activiteit.

Ook schrijf je nieuwe leden in ,en maak je mensen wegwijs door Play it loud vzw.

Je beantwoordt hun vragen en zorgt dat ze bij de juiste persoon terecht komen. MEDEWERKER OUTLET


Je draait mee in de 2de hands winkel.

Je zorgt samen met de verantwoordelijke dat de rekken aangevuld worden en de artikelen geprijst worden.

Je doet een praatje met de leden voor wie sociaal aangelegd is.


RADIO EN REPORTAGES MAKEN 

Iedereen die graag met muziek bezig is, is hier welkom. 

Samen maak je radio van begin tot het einde. 

Je trekt er in groep op uit om leuke interviews te doen en zoekt de leuke nieuwtjes op.  Nadien wordt de playlist uitgekozen en draaien maar.

We beschikken over een uitgeruste studio waar je naar hartelust in kan werken.

Ga je liever de buitenlucht in? Als vliegende reporter, gewapend met je perskaart op zak, trek je er in team op uit om mooi en eerlijk nieuws uit de streek te brengen.


!Er zijn zowel taken achter de schermen als live!  Administratieve taken


Je helpt mee samen met een begeleider met allerhande administratieve taken. Je doet de eerste telefoongesprekken, helpt mee met het leden beheer, brieven plooien en versturen, alsook rondbrengen. Je helpt met de nieuwsbrief en zelfs grafisch werk kan bij in het takenpakket zitten, en nog veel meer. We zoeken samen met jou een takenpakket wat op jou afgestemd is.


Play it loud vzw is een vergunde zorgaanbieder van het VAPH in dagbesteding voor personen met een handicap HET PERSOONSVOLGEND FINACIERINGSBUDGET VAN HET VAPH

Heb je een persoonsvolgend financieringsbudget (P.V.B.)?

Dan kan je deze inzetten bij ons voor je begeleide dagbesteding!

HET PERSOONSVOLGEND 

FINACIERINGSBUDGET VAN HET VAPH


Heb je een persoonsvolgend financiering budget (P.V.B.), dan kan je deze inzetten bij ons voor je begeleide dagbesteding. Hiermee worden al de onkosten voorzien om voor jou zorg op maat aan te bieden.

Heb je meer vragen stel ze gerust!


contact

Met welke beperkingen kan je bij ons terecht?
Mentale beperkingen

Mensen met een lichtere vorm van mentale beperking kunnen bij ons terecht.

We concentreren ons op de volgende beperkingen: 


 • Autisme 
 • ADHD/ADD
 • Impulscontrole stoornis 
 • Depressie
 • Niet aangeboren hersenletsel  (N.A.H.)
 • Aangeboren hersenletsel  (A.H.)
 • Herstel na trauma


Lichamelijke beperking Mensen met een lichamelijke beperking kunnen ook bij ons terecht. Echter mogen ze niet rolstoel behoevend of geheel blind zijn, aangezien ons pand hier nog niet aan aangepast is. Hier wordt echter in de toekomst wel aan gewerkt. 

Andere vormen van lichamelijke beperkingen passen wel binnen de mogelijkheden van begeleiding dat Play it loud VZW kan bieden.WELKE STATUTEN MOET JE HEBBEN

Uiteraard moet je wel beschikken over het juiste statuut om bij ons een begeleide dagbesteding te doen. 

We sommen ze even op: 

 • Mensen met een P.V.B. van het VAPH
 • Mensen met een arbeids zorgstatuut 
 • Mensen in een GTB begeleiding 
 • Mensen aangemeld via Begeleid werk 
 • Mensen met een invaliditeit
 • Mensen met een integratie nood 
 • Mensen met 66% invaliditeit 
 • Mensen met een IVT of IT
 • Jongeren die aangemeld worden via een CLB   
Een ontspannen geest bevordert de mogelijkheden


Op regelmatige basis doen wij kleine activiteiten met onze deelnemers in onze zorgtrajecten. 

Dat kunnen verschillende dingen zijn. Gaan zwemmen, een wandeling, bowlen enz...

Wij geloven dat ontspanning zeer belangrijk is. Op die manier geef je rust en creëer je meer ruimte voor ontwikkeling.

De deelname aan deze activiteiten zijn gratis voor de deelnemers, maar niet verplicht.