Onze visie en missie

Bij Play it loud v.z.w zijn we vastbesloten om onze expertise en middelen in te zetten om de zorg en de hulpverlening dichter bij de doelgroep te brengen. Sinds 2019 hebben we onze doelgroep op verschillende manieren ondersteund en ons succes wordt niet gemeten aan de hand van woorden, maar door daden die een verschil maken en de impact op de maatschappij hiervan .DE GEDACHTEGANG PLAY IT LOUD V.Z.W UITGELEGD

Een onderscheidende identiteit


Bij Vzw Play it Loud zetten we ons hart en ziel in om ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht hun financiële situatie, kan genieten van een welverdiende vakantie. Onze reis begon met een simpel maar krachtig idee: vakanties moeten voor iedereen zijn. Dit bracht ons bij het prachtige initiatief 'Iedereen verdient vakantie', en zo werden we het kloppende hart van het Rap op Stap-kantoor in Leopoldsburg. Maar daar stopte het niet; we dromen groot en creëren onze eigen uitjes en avonturen, hand in hand met vriendelijke zielen uit Vlaanderen en Nederland.


We kennen de struikelblokken die velen ervaren – de zogenaamde 'luxe' dingen die eigenlijk basisbehoeften zijn, maar vaak buiten bereik blijven door hoge kosten. Dus, wat deden we? We rolden onze mouwen op en startten diensten die deze barrières neerhalen. Neem nu onze fiets- en scooterdienst; we zagen dat veilig rijden vaak op de tweede plaats kwam door geldzorgen. Kale banden, geen licht in het donker, remmen die het begeven... Niet bij ons. Voor slechts één symbolische euro en een flinke korting op onderdelen maken we in onze werkplaats alles weer in orde.


En in deze digitale wereld? We laten niemand achter. Computerreparaties kunnen een fortuin kosten, maar bij ons? Alweer, één symbolische euro en je bent weer online, zonder je blauw te betalen aan onderdelen.

Maar we doen meer dan repareren. We openen deuren naar nieuwe kansen met ons unieke werkprogramma. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe richting, wat extra zorg nodig hebt, of gewoon wilt ontdekken wat er mogelijk is, we staan voor je klaar. Onze vrienden van het CAW, GTB, Emino, en vele anderen helpen ons de juiste paden te vinden voor iedereen die bij ons aanklopt.


En dan is er nog ons Maatschappelijk loket, waar we gewoon luisteren. Soms is dat alles wat nodig is. Maar we gaan verder: we bouwen bruggen naar de hulp die echt kan helpen, zodat niemand zich verloren of minderwaardig voelt. Het is ons doel om iedereen zich volwaardig deel van onze gemeenschap te laten voelen.

Bij Vzw Play it Loud staan we schouder aan schouder met iedereen die onze hulp zoekt. We kijken elkaar in de ogen op gelijke voet, zonder oordeel. Samen lachen, soms samen een traan wegpinken, maar altijd samen stappen zetten. Dat is wat ons drijft. Want als we echt luisteren en elkaar begrijpen, dan kunnen we bergen verzetten. Samen maken we het verschil.