slaatje-met-parmezaanse-kaas.jpg

SLAATJE MET PARMEZAANSE KAAS

Prijscategorie : 5 à 6 euro

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ijsbergsla

  • 4 hargekookte eieren

  • 1 rode ui, in ringen gesneden

  • 12 reepjes gezouten ansjovis

  • 2 broodjes, in dobbeltjes gesneden (om croutons van te bakken)

  • 1/2 courgette, in blokjes gesneden

  • 1 zakje geraspte parmezaanse kaas (100 gr)

  • 4 eetlepels notenolie

  • 2 eetlepel appelazijn

  • peper

  • zout

  • klontje boter

Bereiding

Snijd de ijsbergsla in stukjes en spoel af onder stromend water. Zwier de sla droog.

Pel de hardgekookte eieren en verdeel elk ei in 4 partjes.

Verwarm een klontje boter in een braadpan en bak de blokjes brood krokant. Laat uitlekken op huishoudpapier.

Maak een vinaigrette met 4 eetlepels notenolie + 2 eetlepels appelazijn. Kruid met peper en zout.

Doe de icebergsalade + courgetteblokjes in een slakom en schep er de vinaigrette door.

Verdeel de op smaak gebrachte sla met courgette over 4 borden en verdeel er de partjes ei + krokant gebakken dobbeltjes brood + rode ui + reepjes ansjovis over.

Bestrooi het slaatje met parmezaanse kaas.