
SLAATJE MET PARMEZAANSE KAAS
Prijscategorie : 5 à 6 euro
Ingrediënten voor 4 personen
1 ijsbergsla
4 hargekookte eieren
1 rode ui, in ringen gesneden
12 reepjes gezouten ansjovis
2 broodjes, in dobbeltjes gesneden (om croutons van te bakken)
1/2 courgette, in blokjes gesneden
1 zakje geraspte parmezaanse kaas (100 gr)
4 eetlepels notenolie
2 eetlepel appelazijn
peper
zout
klontje boter
Bereiding
Snijd de ijsbergsla in stukjes en spoel af onder stromend water. Zwier de sla droog.
Pel de hardgekookte eieren en verdeel elk ei in 4 partjes.
Verwarm een klontje boter in een braadpan en bak de blokjes brood krokant. Laat uitlekken op huishoudpapier.
Maak een vinaigrette met 4 eetlepels notenolie + 2 eetlepels appelazijn. Kruid met peper en zout.
Doe de icebergsalade + courgetteblokjes in een slakom en schep er de vinaigrette door.
Verdeel de op smaak gebrachte sla met courgette over 4 borden en verdeel er de partjes ei + krokant gebakken dobbeltjes brood + rode ui + reepjes ansjovis over.
Bestrooi het slaatje met parmezaanse kaas.