salade-met-haring-en-appel.jpg

SALADE MET HARING EN APPEL

Prijscategorie : 5 à 6 euro

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr vastkokende aardappelen (Nicolas, Charlotte, Amandine,...)

  • 4 ingelegde haringfilets (=rolmops), in reepjes gesneden

  • 2 appels (bij voorkeur Jonagold), klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden

  • 1 rode ui, in blokjes gesneden

  • 8 kerstomaatjes, gehalveerd

  • 1/2 icebergsalade, fijngesneden

  • 4 eetlepels yoghurt

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1 eetlepel appelazijn

  • 1 koffielepel graanmosterd

  • 1 koffielepel dille

  • peper uit de molen

Bereiding

Kook de aardappelen beetgaar, giet af en laat afkoelen.

Maak een dressing van 4 eetlepels yoghurt + 2 eetlepels mayonaise + 1 koffielepel graanmosterd + 1 eetlepel appelazijn en kruid met enkele draaien zwarte peper uit de molen en 1 koffielepel dille.

Verdeel over 4 borden de icebergsalade + rode uisnippers + gehalveerde kerstomaatjes + haring + appel.

Verdeel de dressing over de salade met haring en appel of serveer de dressing apart.