GEBAKKEN RIJST MET SCAMPI EN SPEK
Prijscategorie : 5 à 6 euro
Ingrediënten voor 4 personen
300 gr basmati rijst
1 pakje nasikruiden
2 uien, fijngesnipperd
6 eetlepels maisolie
klontje boter
16 scampi, gepeld en darmkanaal verwijderd
100 gr spekblokjes
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 6 eetlepels olie in een wok en roerbak de uien glazig.
Bak in een klontje boter de scampi tot ze roze zijn (ongeveer 4 minuten).
Bak de spekblokjes zonder toevoeging van vetstoffen in een pannetje met antiaanbaklaag.
Wel de nasikruiden in warm water (controleer de gebruiksaanwijzing op de verpakking).
Schep de rijst + spekblokjes + scampi door de geroerbakte ui, overgiet met de nasikruiden en roerbak 5 à 10 minuten.
